Mikko-Antero Savolainen, 50 vuotias aktiiviliikkuja.

Kovalla työllä, hyvällä asenteella ja asiantuntevalla ohjauksella saavuttaa elämässä hyviä tuloksia.

Loukkasin vasemman olkapääni 11.5.2015 kiipeilyonnettomuudessa. Magneettikuvien jälkeen tuli tuomio: edessä on leikkaus, jos haluaisinolkapääni takaisin kuntoon.

Olkapää leikattiin 11.6.2015, leikkauksessa havaittiin lapaluun rustoisen vallin repeämä, (Labrum oli revennyt irti klo 12:00-19:00 asti, mikäli olkapään nivelkuppia ajattelisi kellotauluna) lisäksi oli muita pieniä ruhjeita rustoissa ja luussa, sekä pieni repeämä jänteessä.

Vauriot korjattiin ja totaali käyttökieltoa vasemman olkapään liikkeille tuli 3 viikkoa ja lisäksi ulkokierto oli kielletty 6 viikon ajan. Edessä oli pitkä ja vaikea kuntoutuminen, mitä helpottamaan sain lähetteen fysioterapiaan.

Minulla oli jo ennestään hyviä kokemuksia Fysiopalvelu EasyMove:sta (olin käynyt säännöllisesti hieronnassa), joten valinta oli helppo, halusin sinne myös fysioterapiaan. Tavoite oli selvä: halusin olkapään kuntoon ja nopeasti, olen aktiiviliikkuja, enkä halua vaan olla paikoillaan käsi kipeänä.

Fysioterapeutti Tommi Tähtinen otti minut asiakkaaksi ja aloitimme hyvän yhteistyön. Alussa vasen käteni ei paljoa liikkunut, mutta sitkeällä kuntoutuksella kaikki alkaa olemaan kunnossa. Tommi näytti minulle paljon liikkeitä mitä voin itse tehdä kuntoutumisen edistämiseksi, sitä mukaan kun niitä pystyin ja sain alkaa tekemään.

Kuntoutuminen on ollut hyvän yhteistyön tulos, Tommi on ohjannut ja minä toteuttanut. Ja voinkin väittää että en olisi yksin lähellekkään näin hyvässä kunnossa ilman hyvää ja asiantuntevaa fysioterapeuttia.

Kävin ortopedin jälkitarkistuksessa 15.9. ja hänelle yllätyksenä oli kuntoutumiseni edistyminen, sillä olin aiottua kuntoutussuunnitelmaa n. 3kk etuajassa. Eli käytännön hyöty fysioterapiasta on ollut kiistatonta.